Новини

Думи Кобзаря живуть між нами

У березневі дні українці усього світу вшановують свого національного Генія, Пророка, Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка. До 205-ої річниці від дня його народження колектив кафедри медико-біологічних основ фізичної культури провів тематичний виховний захід зі студентами «Думи Кобзаря живуть між нами»

В аудиторії було оформлено виставку-інсталяцію під назвою «Шевченко у моїй родині». До слова була запрошена Михайлова Ніна Степанівна – письменниця, поетеса, голова літературного об’єднання «Літо», автор понад 15 книг. Ніна Степанівна розповіла слухачам про зв’язок Т.Г.Шевченка з м. Умань, про цікаві факти із життя Кобзаря, про творчу спадщину митця, про маловідомі сторінки життя поета.

З основними подіями життя і творчості Кобзаря ознайомила учасників заходу  медіа-презентація «Тарас Шевченко». Студенти уважно переглянули уривки з художнього фільму «Тарас Шевченко», здійснили відеоподорож по картинній галереї Шевченка-художника – видатного майстра не тільки слова, а й пензля, ознайомилися з книжковою виставкою.