Новини

Чемпіонат світу WPA

В історичному місті Луцьк, у одному із найбільших спортивних комплексів України Адреналін Сіті, 16-19 травня 2019 відбувся 29-тий Чемпіонат Світу World Powerlifting Alliance з пауерліфтингу та окремих вправ!!! Дані змагання зібрали 500 найсильніших атлетів, які зʼїхалися з 24 країн Світу продемонструвати свої вміння на помості та визначити кращих. Черкаську область та місто Умань представляли 5 спортсменів, серед  яких  два представники Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, а саме студент факультету фізичного виховання Майстер спорту України Сюренко Сергій, та викладач кафедри спортивних дисциплін Майстер спорту України міжнародного класу Сергій Ільченко.

Незважаючи на жорстку конкуренцію серед спортсменів панувала дружня та взаємна атмосфера, де атлети підтримували один одного. На даному чемпіонаті було встановлено багато Рекордів, що і вдалося зробити нашим хлопцям.

В дисципліні багатоповторного жиму Сюренко Сергій зайняв I місце встановивши новий Рекорд України WPA вижавши штангу 75кг 43 повторення.

В жорсткій боротьбі в номінації штанги 125 кг Сергію Ільченку вдалось перемогти своїх суперників, при цьому встановити Рекорд Світу WPA, вижавши штангу 33 рази і виконати першим в Україні серед чоловіків в  багатоповторному жимі норматив «Єліта».

Спортсмени висловлюють велику вдячність керівництву Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та профспілковому комітету за підтримку виступу у змаганнях!