Новини

Яскрава перемога футбольної збірної

10 жовтня на фізкультурно-оздоровчому комплексі «Дніпро-80» в місті Черкаси проходив Чемпіонат Черкаської області з футболу в рамках XVII Універсіади.
Участь в змаганнях взяло чотири університетських збірних команд. Згідно Регламенту, учасники грали за кубковою системою. Волею жеребу нашій збірній довелося в першому матчі зіграти з Черкаським інститутом пожежної безпеки (ЧІПБ). В іншій парі, сильніший визначався між збірними ЧНУ та ЧДТУ. Переможці пар мали зіграти в фіналі, а інші два учасники поборотися між собою за ІІІ місце.
ЧІПБ завжди є претендентом на високі місця в змаганнях футболу та футзалу. Цікаво, що наші хлопці в минулому році уже зустрічались з цим суперником на футзальному паркеті в рамках такої ж Універсіади. Тоді збірна УДПУ здобула перемогу лише в серії післяматчевих пенальті і стала перший раз в своїй історії Чемпіоном з футзалу. Отож ніхто не чекав легкої прогулянки з таким потужним суперником.
З перших хвилин матчу нашим хлопцям вдалося заволодіти, хоч і не тотальною, але впевненою ігровою ініціативою. У наших збірників все виходило і при цьому було мінімум технічного браку. І результат довелося чекати не довго, вже на 5-й хвилині рахунок матчу відкрив Олександр Кулик, студент фізико-математичного факультету. Швидкий м’яч тільки додав обертів нашим гравцям і вже на 17-й та 22-й хвилинах закріпив рахунок та місце за собою в основному складі новачок збірної, студент І курсу ФФВ Тилінський Володимир. Четвертий ефектний гол з відстані близько 20 метрів забив капітан та старожил команди Боднюк Максим, теж студент ФФВ. На перерву команди пішли за рахунку 4 : 0 на нашу користь. В другому таймі хотілося б пригадати момент, коли наш голкіпер Владислав Осіпов врятував свої ворота при виконанні пенальті та взагалі у впевненій грі «в рамці». Супернику все таки вдалося забити м’яч престижу і матч закінчився з рахунком 4:1 на користь УДПУ.
Тепер наші хлопці чекали на свого суперника. В іншому півфіналі дива не сталося і ми прогнозовано вийшли на збірну ЧНУ, яка прогнозовано «пройшла» ЧДТУ.
Отож фінал. ЧНУ та наша збірна завжди були надпринциповими та непримиренними суперниками, адже у обох вузах є факультети фізичного виховання, що зрозуміло є базовими для формування збірних з усіх видів спорту. Наші хлопці розуміли значущість та важливість цього матчу. У збірної з’явився чудовий шанс вдруге в своїй історії здобути звання Чемпіона. Перший раз це було понад 10 років тому. Цікаво, що в тому турнірі кольори нашого університету захищав сьогодні уже тренер ФК «УТК», а тоді ще гравець ФК «Олександрія» Казанюк Олександр, батько нашого збірника Єгора.
На матч збірна УДПУ вийшла максимально налаштована та мотивована. Перше, що було поставлено перед гравцями – це ігрова дисципліна та самовіддача. І хлопці не підвели. Вже в дебюті, на сьомій хвилині третій свій м’яч за збірну забила «неперевершена сімка», Володимир Тилінський. Пізніше по дублю зробили Король Артем (28, 33 хв.), студент факультету іноземних мов та Лебедєв Владислав (39, 55 хв.), студент ФФВ. Також у футбольній лотереї (пенальті), Влад не зміг переграти на 54 хвилині голкіпера суперника. ЧНУ змогли відповісти забитими м’ячами тільки в другому таймі на 42 та 46 хвилинах (грали по 35 хвилин тайм).
Отож футбольна збірна команда Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини знову Чемпіон Черкаської області. У цей день кольори нашого університету захищали:

  1. Кулик Олександр (ФФМІ).
  2. Лебедєв Влад (ФФВ).
  3. Боднюк Максим (ФФВ).
  4. Лісовий Ян (ФФВ).
  5. Крочак Григорій (ФФВ).
  6. Білоцерківець Едуард (ФФВ).
  7. Устенко Артем (ІЕБО)
  8. Осіпов Владислав (ФФВ).
  9. Шеремета Олег (ФФВ).
  10. Тилінський Володимир (ФФВ).
  11. Рамазанов Дмитро (ФФВ).
  12. Гура Іван (ФФВ).
  13. Чернишенко Микола (ФФВ).
  14. Казанюк Єгор (ІФ).
  15. Король Артем (ФІМ).

Тренер: Олег Андрощук

Керівник спортклубу: Володимир Щербина.

Бажаємо нашим переможцям, ще вищих спортивних досягнень, ігрового довголіття та мирного неба!