Новини

Здорове дитинство – здорове майбутнє кісток

З метою підвищення глобальної поінформованості суспільства про профілактику, діагностику та лікування остеопорозу і метаболічні захворювання кісток Всесвітня Організація охорони Здоров`я  оголосила 20 жовтня Днем боротьби з остеопорозом.
Остеопороз – це захворювання, яке характеризується зниженням щільності кісткової тканини у людини. Результатом цього захворювання, як правило, стають часті переломи кінцівок і хребта.
З плином часу, розвитком медицини і збільшенням уваги медиків до проблеми змін в кістковій тканині людини було встановлено, що є дві основні групи факторів, які чинять вплив на розвиток остеопорозу у людини. До першої групи медики відносять некеровані фактори, як: природні процеси старіння організму, генетична схильність (більша у жінок в ранній постменопаузальний період внаслідок різких гормональних змін в організмі), прийом певних медикаментозних препаратів, тривала іммобілізація кінцівок, а також ряд ендокринних захворювань. До другої групи медики віднесли порушення і незбалансованість харчування, низьку масу тіла та недостатню фізичну активність.
Спосіб життя сучасних студентів включає фактори, які можуть в подальшому викликати дане захворювання. Саме тому, напередодні Всесвітнього дня боротьби з остеопорозом, зі студентами групи п21 та п22 факультету соціальної та психологічної освіти було проведено бесіду на тему: «Здорове дитинство – здорове майбутнє кісток». В ході розмови студенти дійшли висновку, що профілактика остеопорозу, полягає в дієті, багатої кальцієм, але вільною від білків, кави або чаю, дотриманні здорового способу життя, прогулянках.