Новини

Наші досягнення у гирьовому спорті


В продовж багатьох років в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини функціонує секція з гирьового спорту, в якій за цей період займалось чимало студентів, та ті які спробували себе у даному виді спорту. За останній період, найяскравішим спортсменом університету був наш випускник, студент факультету фізичного виховання Хмільовий Валентин – майстер спорту України з гирьового спорту, багаторазовий призер та переможець чемпіонатів та кубків України, Європи та Світу, рекордсмен України та Світу серед студентів. Необхідно відзначити, що студенти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини увійшли до числа кращих студентів України та взяли участь у фіналі конкурсу «Кращий студент України – 2018», який проходив у м. Херсон 14-16 грудня. Конкурс був організований за підтримки Міністерства освіти та науки України, Міністерства молоді та спорту. У категорії «Кращий студент-спортсмен України -2018» переміг студент факультету фізичного виховання – Чемпіон України, Чемпіон Європи та Чемпіон світу з гирьового спорту – Валентин Хмільовий.
Участь та досягнення наших гирьовиків у 2018-2019 роках були у таких змаганнях:
23-25.03.2018 в спортивному комплексі Національного медичного університету імені О.О.Богомольця відбувся 9-й – Чемпіонат України з гирьового спорту серед студентів. Участь в змаганнях взяло 100 спортсменів. У ваговій категорії до 75 кг, у поштовху довгим циклом двох гир масою 24 кг,. УДПУ представляв Хмільовий Валентин, який виконав 100 підйомів, встановивши новий рекорд України та зайняв почесне І місце.
30.03-01.04.2018 в спортивному комплексі НМУ імені О.О.Богомольця відбувся Чемпіонат України з гирьового спорту та Відкритий Кубок України з гирьового спорту пам’яті Є.Ф. Гарнич Галицького серед чоловіків. Участь в змаганнях взяло 120 учасників. Хмільовий Валентин у ваговій категорії до 70 кг, у поштовху довгим циклом двох гир масою 32 кг, виконав 47 підйомів, зайнявши І місце.
01-05.11.2018 м. Бухара Узбекистан, відбувся Чемпіонат Світу з гирьового спорту серед дорослих. В змаганнях прийняли участь близько 200 спортсменів з 15 країн світу серед яких і збірна команда України. Нашу збірну представляли 12 спортсменів, в складі якої студент факультету фізичного виховання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини – Хмільовий Валентин (вагова категорія до 70 кг). Чемпіонат відбувся на високому рівні, всі учасники продемонстрували свої максимальні можливості та показали гарні результати. У підсумку наш спортсмен здобув три золотих нагороди серед чоловіків – в поштовху довгим циклом, двоборстві та естафеті.
09.12.2018 спортсмени-гирьовики УДПУ взяли участь у відкритому Кубку ФГС України з гирьового спорту, який пройшов в спортивному комплексі Національного медичного університету імені О.О.Богомольця. Студент факультету фізичного виховання Валентин Хмільовий вкотре здобув перемогу і зайняв I місце в категорії 70 кг з результатом 151 підйомів (вага гирі 32 кг). Дмитро Поліщук (факультет інженерно-педагогічної освіти) виступив в категорії до 80 кг з результатом 157 підйомів (вага гирі 24 кг) та зайняв II місце.
23-24.02.2019 Чемпіонат України з гирьового спорту серед студентів та чоловіків м. Київ. Дмитро Поліщук (факультет інженерно-педагогічної освіти) виступив в категорії до 70 кг (вага гирі 24 кг) та зайняв II місце.
Також наша збірна команда УДПУ з гирьового спорту в 2018-2019 роках здобула І місця у Молодіжних Спортивних іграх міста Умань.