Новини

Бокс – для сильних духом


Бокс, це ще один вид спорту який культивується в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини. Потрібно віддати належне одному з випускників університету: Петриченку Віктору Борисовичу, ( голова боксерського клубу «АРЕС», тренер ), який завдяки наполегливої праці зміг зібрати навколо себе однодумців тренерів, більшість з яких є випускниками Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, які працюють над здійсненням мрій багатьох спортсменів-боксерів міста Умань, в тому числі студентів нашого навчального закладу, які представляють наш регіон, університет, країну на змаганнях різного рівня.
В нашому закладі за підтримки керівництва університету, факультету фізичного виховання, спортивного клубу УДПУ та за ініціативи спортивного клубу «АРЕС» в спортивній залі проходять Всеукраїнські, обласні змагання та вже традиційний відритий Кубок з боксу. За останні роки наші студенти взяли участь у змаганнях різного рівня:
3-4 лютого 2018 року в місті Черкаси відбувся чемпіонат Черкаської області з боксу серед молоді та чоловіків, участь в якому взяв студент V курсу факультету фізичного виховання Смирнов Андрій. У підсумку Андрій став переможцем змагань у ваговій категорії 64 кг.
27-29 квітня 2018 року в спортивній залі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини пройшов ІХ Всеукраїнський турнір з боксу серед юнаків та Чемпіонат Черкаської області серед юніорів присвячений пам’яті героїв АТО. Участь в турнірі взяли 210 спортсменів боксерів, серед яких студенти факультету фізичного виховання: Смірнов Андрій, І місце; Вєліканов Сергій, ІІ місце; Голдиш Сергій І місце; Кобза Мар’ян ІІ місце. Хотілось відзначити, що в суддівській бригаді активну участь також брали випускники університету: Ковалик Олег, Кабанов Віктор, Дробілко Дмитро, Попков Максим, Петриченко Ярослав. Ще один цікавий момент, свою команду з міста Черкас привіз до Умані випускник нашого університету, МСУ з боксу Савенко Артем, його підопічні були приємно вражені побачивши свого тренера на стенді «Спортивна гордість університету».
6 грудня 2018 року в спортивній залі УДПУ відбулася найяскравіша спортивна подія року – Відкритий кубок УДПУ з боксу, який було приурочено Дню Збройних Сил України. Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини представляли також студенти факультету фізичного виховання: Майстер спорту України Андрій Смірнов, Артур Колісніченко, Мар’ян Кобза.
21 – 27 жовтня 2019 року у місті Горішні Плавні Полтавської області. Відбувся Кубку України з боксу серед студентів. За підсумками змагань: студенти факультету фізичного виховання Харченко – посів 5 місце, Швець Сергій – 2 місце, виконавши норматив КМСУ з боксу.
В листопаді – студентка факультету фізичного виховання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, Майстер спорту України, член національної збірної команди України з боксу Анастасія Ковальчук посіла третє місце в Кубку України з боксу серед жінок-еліта. 
Студенти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, МСУМК Овсянніков Євгеній та МСУ Ковальчук Анастасія стали учасниками престижного Міжнародного турніру з боксу RIGA OPEN в Латвії. За підсумками змагань Євгеній став переможцем, Анастасія стала срібною призеркою турніру. В турнірі взяли участь боксери з Латвії, Литви, Естонії, Швеції, Росії, Індії, Білорусі, Молдови, Ізраїлю, України, Польщі, Данії, Фінляндії.
12 грудня 2019 року в спортивній залі УДПУ імені Павла Тичини відбувся вже традиційний Відкритий кубок з боксу, присвячений пам’яті Віктора Тимофійовича Ткаченка, який ініціював створення Федерації боксу в місті Умань та сприяв проведенню перших змагань в університеті. Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини представляли: Євгеній Овсянніков (факультет соціальної та психологічної освіти), Костянтин Момот (факультет інженерно-педагогічної освіти), Анастасія Ковальчук, Владислав Моршньов, Сергій Швець (факультет фізичного виховання).
17-21 грудня 2019 року студентка факультету фізичного виховання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Анастасія Ковальчук здобула золото Чемпіонату України з боксу серед жінок до 22 років, який пройшов в спорткомплексі Броварського вищого училища фізичної культури і спорту. Провівши три виграшних бої, Анастасія стала переможницею важливих відбіркових змагань до Чемпіонату Європи. Бронзовим призером серед чоловіків до 22 років став також студент факультету фізичного виховання Ігор Харченко.
6-8 грудня 2019 року відбувся Міжнародний турнір з боксу Ivano Frankivsk open cup пам`яті І.І.Гайдамаки, який зібрав понад 150 боксерів з України, Польщі, Молдови, Казахстану, Азербайджану, Чехії, Ірландії, Румунії, Білорусі та Угорщини. Місто Умань на турнірі була представлена 6-ма боксерами, в тому числі студент факультету фізичного виховання Швець Сергій у ваговій категорії 64 кг. чоловіки, який за підсумками змагань посів 3 місце змагань, отримавши приз «ЗА ВОЛЮ ДО ПЕРЕМОГИ», як один з кращих боксерів турніру.
Відзначимо, що в грудні 2019 року Анастасія Ковальчук стала кращою спортсменкою Черкащини, а за підсумками року – «Жінкою року міста Умань – 2019» у номінації «Спортсменка».