Новини

УНІВЕРСИТЕТ ВІТАЄ БРОНЗОВУ ЧЕМПІОНКУ

29.06.2021 відбулася зустріч ректора університету, професора Олександра Безлюдного з бронзовою призеркою Чемпіонату Європи з боксу серед чоловіків та жінок до 22 років, студенткою факультету фізичного виховання Анастасією Ковальчук та її тренером Віктором Петриченком.

Разом з проректором з гуманітарних питань Наталією Ревнюк та деканом факультету фізичного виховання Сергієм Ящуком Олександр Іванович привітав Анастасію з перемогою, подякував тренеру за відмінну підготовку спортсменів. Анастасія Ковальчук представляла на цих змаганнях наш університет, місто, область та Україну.

Чемпіонат Європи проходив 17–24 червня в італійському місті Розетто-дельї-Абруцці. В змаганнях взяли участь боксери з 41 країни. У ваговій категорії Анастасії було 13 спортсменок. В першому бою уманчанка перемогла боксерку з Нідерландів. В другому бою наша спортсменка впевнено перемогла суперницю з Хорватії, фіналістку Чемпіонату світу та Європи. У півфінальному бою Анастасія змагалася із місцевою спортсменкою. За підсумками змагань Анастасія стала володаркою бронзової нагороди у своїй ваговій категорії.

Всього українська команда виборола 11 медалей! Дві з них дівчата-черкащанки: Анастасія Ковальчук та Анастасія Шпанюк. Загалом українська команда посіла друге місце за кількістю нагород і третє за кількістю очок.

Вітаємо Анастасію та її тренера! Бажаємо їм нових перемог та успішної спортивної кар’єри в подальшому, впевнено долати найвищі п’єдестали світу!

Університет пишається своїми чемпіонами!