Новини

Онкологія як спадкова хвороба

Гірка статистика говорить про те, що за останні 100 років за рівнем захворюваності та смертності онкопатологія перемістилася з десятого місця на друге, поступаючись лише хворобам серцево-судинної системи.

Більше 1 мільйонів громадян України хворіють на рак, ризик захворіти раком має кожний 4 чоловік, та кожна 6 жінка.  Найважливішим фактором, що сприяє виліковності хвороби є діагностування та лікування будь-якого виду раку на ранніх стадіях. Щоби знизити показники смертності вкрай важливо уважно ставитися до власного здоров’я та  здоров’я близьких, регулярно проходити елементарні профілактичні огляди та не зволікати, коли виявлені злоякісні утворення на передракових стадіях.

21 лютого 2019 року викладачі кафедри провели лекцію-бесіду на тему «Онкологічні захворювання в Україні» Під час викладу матеріалу було використано статистичні дані Національного інституту раку, Всесвітньої організації охорони здоров’я, рекомендації з профілактики провідних онкологів України. У ході лекції акцентувалося, що однією із ключових позицій у боротьбі проти раку є профілактика і рання діагностика: у третині випадків раку можна запобігти.