Новини


Зима майже закінчилась. На зміну холодним, коротким дням починають приходити теплі весняні. Але мало хто задумується про те як наш організм виснажується за зиму. Всі необхідні вітаміни які ми накопичуємо за літній та осінній період, витрачаються в цю холодну пору року, тому задля свого здоров’я необхідно звернути увагу на те чим і як ми харчуємось, та слідувати деяким правилам.

Додайте вітамінів
Не секрет, що з приходом весни організм часто потерпає від браку вітамінів і мінералів. Саме тому у вашому раціоні обов’язково повинні бути овочі, фрукти і зелень. Незважаючи на те, що ранньою весною концентрація корисних речовин у рослинній їжі досить низька, вживати дари природи все одно варто.

Їжте боби і зернові
Особливо корисні в весняний період бобові та зернові. Вони багаті вітамінами групи В, а також залізом і цинком, які підтримують захисні сили організму. Особливістю даної категорії продуктів є те, що вона здатна тривалий час зберігати в своєму складі корисні речовини.

Не забувайте про жири
Незважаючи на те, що весняний раціон вимагає зменшення калорійності раціону, повністю виключати жири зі свого меню не варто. Подбайте про те, щоб у вашому холодильнику завжди були яйця, жирна риба, молочні продукти. Таким чином, ви наситите свій організм необхідною енергією, а також забезпечите клітки запасом цінних речовин.

Снідайте кашею
На думку дієтологів, найкращим сніданком у весняний період є каша. А якщо додати в вівсянку трохи ягід або фруктів, користь страви збільшиться у кілька разів. При цьому в якості добавки можна використовувати також горіхи, сухофрукти, насіння чіа і інші корисні інгредієнти. Головне, дотримуватися пропорції і не перебрати з калоріями.

Пийте свіжовіджаті соки
Надати сил і енергії організму допоможуть свіжовіджаті соки. Для їх приготування можна використовувати коренеплоди, заморожені ягоди, фрукти та зелень. Крім соків, фахівці в області здорового харчування радять готувати корисні енергетичні напої з додаванням імбиру і лимона.

Пийте більше води
З приходом весни вам доведеться не тільки збалансувати своє харчування, але і збільшити кількість споживаної рідини. Це необхідно для нормального функціонування шлунково-кишкового тракту, а також природної детоксикації організму. Для контролю свого питного режиму ви можете встановити на смартфон спеціальний додаток, яке буде контролювати обсяг споживаної води.

Включіть у раціон білки
Якщо взимку ви вживали білкову їжу лише зрідка, то навесні її кількість у вашому меню має збільшитися. Активні речовини, що містяться у багатьох білками продуктах, допоможуть схуднути, а також підтримають імунну систему. З цим завданням відмінно справляється риба. Вона не тільки забезпечує організм йодом і ненасиченими жирними кислотами, а й покращує стан шкіри і волосся.

Fresh raw salmon steak on wooden cutting board with salt, garlic, lemon and herbs