Новини

30 березня 2019 року відзначають Годину Землі

 

           Година Землі була розпочата у 2007 році Всесвітнім фондом природи WWF в Австралії з метою привернути увагу до проблеми зміни клімату. У 2008 році ця успішна акція поширилася світом, у ній взяли участь більше 50 мільйонів людей у 35 країнах світу. Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році.

               У суботу, 30 березня 2019 року о 20:30 люди по всьому світі вимкнуть світло на одну годину, Годину Землі, щоб показати необхідність об’єднаних дій для збереження природи нашої Планети.

             Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, кампанія наголошує на необхідності щоденних дій кожного громадянина, компанії та Уряду у сфері енергоефективності, збереження довкілля, ощадливого використання природних ресурсів задля подолання проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою.

            Недарма своєрідним девізом екологічної акції стала така фраза: «Змінюй себе, а не планету». Дотримання цього простого правила дозволить внести персональний внесок для збереження «здоров’я» земної кулі. Якщо все населення планети буде дбайливо ставитися до природи, то, можливо, людство перестане настільки стрімко псувати екологічний стан Землі.
Навіть дотримання 3 повсякденних правил вже сильно позначиться на стані планети:

  • Купувати продукти з мінімумом упаковки.
  • Не тримати відкритою воду без необхідності.
  • Використовувати папір обережно, пам’ятаючи, що його виготовляють з деревини.

Якщо до цього додати дбайливе ставлення до рослин і тварин, а також використання товарів, виготовлених з додержанням екологічних правил, то кожен мешканець світу зможе сильно вплинути на стан хоча б свого міста. При цьому можна ще зайнятися і озелененням, допомагати відновлювати популяцію вимираючих тварин або почати дотримуватися правил роздільного викидання сміття, відправляючи пластик, скло і метал на переробку. Хтось робить ще більше, але до такого підходу готові не всі. В той же час кожен житель земної кулі може хоча б раз у рік вимкнути світло і електроприлади на 1 годину.