Новини

Шляхами подвигу та слави

 

28 жовтня вся країна відзначила День визволення України від німецько-фашистських загарбників. Ця дата залишиться найсвітлішим спомином у серці кожного громадянина України.
Сьогодні українці знову змушені відстоювати незалежність та суверенітет України. На даний час на сході України знаходиться чимало  патріотів, які без вагань покинули сім’ю, дім, роботу та пішли захищати рідну землю від підступного ворога.
З метою відзначення Дня визволення України від фашистських загарбників, а також вшанування героїчного подвигу українського народу під час Революції  Гідності, 31 жовтня викладачі кафедри медико-біологічних основ фізичної культури організували зустріч з представником волонтерського штабу «Разом» Титаренко Інною Миколаївною та учасником АТО Блажчуком Станіславом Михайловичем. На зустрічі були присутні студенти першого курсу факультету дошкільної та спеціальної освіти.
Блажчук Станіслав Михайлович – випускник історичного факультету УДПУ імені Павла Тичини, нині учасник АТО. Станіслав Михайлович поділився своїми спогадами, як потрапив на схід України, що його спонукало піти воювати, про життя в умовах війни, про потреби бійців. Станіслав зауважив, що війна змінює світогляд, заставляє по-іншому оцінювати ті проблеми, які супроводжують наше мирне життя. Наголосив на тому, що не залежно від того, перебувають хлопці у загонах Збройних сил України чи у добровольчих батальйонах, вони відзначають колосальну допомогу волонтерів.
Титаренко Інна Миколаївна –  представник волонтерського штабу «Разом» розповіла про щоденну працю волонтерів. Сьогодні доброчинною діяльністю в організації займаються понад 30 жителів Умані і Уманського району. Серед активістів ВО «Разом» представники різних вікових і соціальних категорій, різних професій, релігійних і політичних поглядів. Об’єднує їх справжній патріотизм, що має своє вираження не у словах, а у справах; розуміння вислову «Якщо не я — то хто ж?».  Вже понад п’ять років штаб працює щоденно без вихідних, чергують волонтери. Доки йдуть запити з фронту, доти є робота. Телефонують хлопці і просять супові набори. Знову будемо готувати вітамінні набори. Для добровольчих батальйонів нещодавно був запит на шини і паливо-мастильні матеріали. Робота продовжується. Найактуальніше сьогодні для фронту — це маскувальні сітки. Не зменшується попит на ліки.
З великим зацікавленням, занепокоєнням та сльозами на очах студенти слухали розповіді Станіслава Михайловича та Інни Миколаївни. Студенти задавали багато питань про умови «існування» в місцях бойових дій, чи носять бійці обереги подаровані дітьми, а головне про те, коли закінчиться війна?
Зустріч закінчилася, але залишаться спогади про теплу, атмосферу, пережиті емоції, добре слово та надія на краще мирне майбутнє.