Новини

ВІТАМІНИ, ЯКІ НЕОБХІДНО ВЖИВАТИ В ПЕРІОД ПОШИРЕННЯ ВІРУСНИХ ІНФЕКЦІЙ


Протягом тривалого періоду наша держава запровадила цілу низку заходів задля уникнення поширення коронавірусу COVID-19. Утім, покладатися варто й на себе та починати з найпростішого, що ви можете зробити – регулярно вживати вітаміни, які сприятливо діють на імунітет. Багато продуктів містять необхідні вітаміни.
У період поширення вірусних інфекцій лікарі рекомендують зосередитися на вітамінах С, A, Е, D. Крім цієї групи рекомендується приділити увагу мікроелементам цинку, міді і селену.
Запаси вітаміну С, який підвищує стійкість до захворювань, можна поповнити не тільки за допомогою заморських фруктів, але і з ягід смородини, малини, сухої шипшини, а також червоного солодкого перцю.
Морква, печінка і вершкове масло забезпечать організм вітаміном А, який дозволяє зробити організм стійкіше до впливу вірусів і бактерій.
Сонячний вітамін D міститься в риб’ячому жирі, молочних продуктах а також оселедці, кете, форелі і інших видах риб.
Такий мікроелемент, як цинк, можна отримати, вживаючи зародки пшениці і насіння кунжуту. Він пригнічує можливість розмноження вірусу.
Мідь відома протизапальними властивостями, її досить міститься в тунці, кальмарах, яловичині і печінки.
Селен необхідний в процесі окисно-відновного балансу, а також для захисту ДНК від пошкоджень вірусами. Цей елемент в достатку міститься в насінні соняшнику, цільнозерновому хлібі, перлових крупах і печінці.