Новини

“Безпечна поведінка – головне правило молодого покоління”

28 лютого 2019 року к. б. н., доцент кафедри медико-біологічних основ фізичної культури Корінчак Любов Миколаївна, взяла участь у навчальному тренінгу для тренерів по методичному посібнику “Безпечна поведінка – головне правило молодого покоління”, що працюють з молоддю і займаються профілактичною роботою у навчальних закладах I-IV рівня акредитації міста Черкаси та області.

Тренінг проводився за ініціативи Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру та управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації.

Головною концепцією тренінгу для тренерів було підвищення професійної педагогічної компетентності, розвиток тренерських навичок та здобуття спеціальних знань щодо формування безпечного ставлення молоді до власного здоров’я. Програма тренінгу мала на меті показати молоді шлях людини від першого кохання до створення сім’ї та планування вагітності.

Тренінг складався з таких модулів: психологія поведінки чоловіка та жінки; перші сексуальні відносини; вибір методів контрацепції, їх функції, переваги та недоліки; формування відповідального ставлення до свого здоров’я; створення сім’ї; планування вагітності; інформація про заклади, які надають безкоштовну консультацію та працюють з молодими сім’ями.

По завершенню навчання учасники тренінгу отримали сертифікати, методичний посібник для проведення тренінгу та інформаційні брошури.