Новини

Міжнародна велогонка Race Horizon Park

23 травня на головній вулиці Києва стартували чолова та жіноча міжнародні велогонки в рамках Race Horizon Park 2019. Організатори не даремно називають її самою історичною спортивною подією столиці, адже традиція київської велогонки присвяченій Дню Києва на Хрещатику почалася більше 60 років тому.
У цьому році під київськими каштанами відбулися відразу три гонки в категорії: чоловіча гонка Horizon Park Race Maidan в категорії 1.2, Kyivs’ka Sotka Women Challenge, 1.2, а також аматорська велогонка Критеріум.
Таким чином, організатори вже який рік поспіль формують велосипедну культуру в столиці і добиваються для України місця в міжнародному спортивному співтоваристві. У статусі міжнародної – гонка проходить вже 9 разів.
У змаганнях взяли участь 16 чоловічих і 11 жіночих команд. Це добре відомі українські команди, а також спортсмени з Білорусі, Польщі, Чехії, Сербії, Казахстану, Туреччини. Вперше до жіночої гонки приєдналася команди з Бразилії і Фінляндії. Таким чином, географія Race Horizon Park з кожним роком розширюється. 7 українських чоловічих команд боролися за подіум і очки для відбору на Олімпійські ігри  2020 в Японії.
В складі команди Київської області “Промінь” був студент факультету фізичного виховання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Бліхарський Михайло. Наш спортсмен фінішував на 23 позиції зі 154 учасників міжнародної гонки.
Традиційна гонка в цей раз пройшла за зміненим кільцю довжиною 13 кілометрів. Це найдовше коло в історії Race Horizon Park. Гонщики і гонщиці подолали вулицю Хрещатик і бульвар Тараса Шевченка, а потім поїхали по проспекту Перемоги до Шулявського моста, де і розворот.
Першими на маршрут вийшли чоловічі команди. Десять кругів проїхав пелотон міжнародної гонки Horizon Park Race Maidan, до якого увійшли 16 команд. Дистанція для спортсменів склала 130 км.
Вітаємо нашого велосипедиста Бліхарського Михайла із гарним результатом та бажаємо подальших перемог.