Новини

Волейбол


Волейбол – вид спорту, командна спортивна гра, в процесі якої дві команди змагаються на спеціальному майданчику, розділеному сіткою, прагнучи направити м’яч на сторону суперника так, щоб він приземлився на майданчику супротивника, або гравець команди, що захищається, припустився помилки. Найважливішими якостями для гравців у волейболі є стрибучість (для можливості високо піднятися над сіткою), реакція, координація, фізична сила для ефективних ударів. Існують численні варіанти волейболу, що відгалузилися від основного виду – пляжний волейбол, міні-волейбол тощо.
Волейбол в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини популярний вид спорту серед студентської молоді та навіть викладацького складу, чому засвідчують результати наших збірних команд на змаганнях. На базі університету постійно проходять змагання з даного виду, як міжуніверситецькі, місцеві, обласні. Та вже два роки підряд наш заклад приймає в себе Універсіаду Черкаської області з волейболу (чоловіки) серед ЗВО.
25 березня 2018 року відбувся традиційний весняний турнір з волейболу присвячений пам’яті Василя Павловича Хорсака. Переможцями турніру стала команда «Політех» м. Київ, друге місце посіла наша команда УДПУ.
26 жовтня 2018 року Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини приймав ХVІ Універсіаду Черкаської області з волейболу серед чоловічих команд вишів регіону. У підсумку:
І місце – Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини;
ІІ місце – Уманський національний університет садівництва;
ІІІ місце – Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля.
13 листопада 2018 року, напередодні відзначення Дня студента, відбулись змагання серед команд волейболістів Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та Уманського національного університету садівництва за програмою ІІІ Спортивні ігри міста Умань 2018-2019, жіноча збірна команда нашого навчального закладу отримала перемогу у всіх трьох партіях, а юнаки нажаль поступились своїм суперникам.
1 грудня 2018 року у спортивному залі Гайсинської ДЮСШ відбувся міжобласний турнір з волейболу серед жіночих команд «Спорт проти СНІДу». За результатами змагань у боротьбі за кубок переможців, І місце – Гайсинська ДЮСШ, ІІ місце – Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, ІІІ місце – жіноча збірна команда Чечелівської с/ради, IV-Вінницький технічний коледж.
18 лютого 2019 року, у зв’язку з підготовкою до змагань з жіночого волейболу «Весняні ластівки», в спортзалі Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу відбулася товариська гра між збірними командами дівчат Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та Уманського гуманітарно-педагогічного колежду імені Т.Г.Шевченка. В підсумку, наші дівчата виграли з рахунком 3:1.
2 березня 2019 року в спортивному залі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини пройшов весняний турнір з волейболу серед жіночих команд – «Весняні ластівки», який вже протягом багатьох років проходить у нас на Уманщині. Ось і цього разу, ми раді були приймати в стінах університету жіночі збірні команди з Кропивницького, Гайсина, Балти, Білої Церкви та Умані. Основу команди міста Умань склала збірна команда УДПУ яка, нажаль, поступилась у двох останніх іграх і посіла лише IV місце, переможцями турніру стала команда з Білої Церкви, ІІ місце за командою з Гайсина, ІІІ місце здобули дівчата з Балти.
16 березня 2019 року в спортивній залі Уманського національного університету садівництва пройшов турнір з волейболу, присвячений пам’яті ветерана Василя Хорсака, який традиційно проводиться навесні. Чоловіча збірна команда Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, за підсумками змагань посіла почесне ІІ місце.
28 березня 2019 року на базі Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля відбулись змагання серед жінок за програмою ХVІІ Універсіади  Черкаської області взяли участь 6 команд. За підсумками змагань переможцями та призерами стали команди:
І місце – Черкаський інститут пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля;
ІІ місце – Черкаський національний університет;
ІІІ місце –  Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.
29 листопада 2019 року в спортивній залі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини проходили змагання з волейболу серед чоловічих команд за програмою XVII Універсіади Черкаської області серед ЗВО. Участь у змаганнях взяли команди Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля, Черкаського державного технологічного університету, Уманського національного університету садівництва, Черкаського інституту банківської справи та Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.
В грі за ІІІ місце УНУС з рахунком 2:1 переміг ЧНУ, а у фінальній грі зустрілись УДПУ та ЧІПБ де вирішальною виявилась третя партія, команда УДПУ з невеликим відривом у два м’ячі здолала свого суперника та другий рік поспіль в рідних стінах університету здобула золоті нагороди. В підсумку:
І місце – Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини;
ІІ місце – Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля;
ІІІ місце – Уманський національний університет садівництва.