Новини

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини в рейтингу “ТОП-200 Україна 2020”


Сьогодні Уманському державному педагогічному університету імені Павла Тичини є чим пишатися. Оприлюднені результати щорічного рейтингу «ТОП-200 Україна» 2020 є підтвердженням кропіткої праці всього науково-педагогічного колективу, адже у 2019 році університет посідав 110 місце, у 2020 – 80, піднявшись на 30 сходинок. Серед педагогічних закладів вищої освіти університет посів 4 місце. Попереду всього 2 національних педагогічних університети, а саме: Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова, Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка та всього 1 державний педагогічний ‒ Криворізький державний педагогічний університет.

Цьогорічний рейтинг українських університетів розраховувався за десятьма показниками, шість з яких є міжнародними, чотири ‒ національними. При цьому вагові коефіцієнти міжнародних показників діяльності університетів (результати у світових рейтингах, участь університетів в програмах Erasmus+ Європейського Союзу) встановлені вищими за вагові коефіцієнти національних показників.

Щиро вдячні науково-педагогічному колективу та всім структурним підрозділам за злагоджену співпрацю задля наукового розвитку університету, гідної презентації його на всеукраїнському та міжнародному рівнях.

Дякуємо за чітко обраний стратегічний напрям, проведений аналіз попередніх результатів наукової та міжнародної діяльності, а також за толерантність, чесність, мудрість, професіоналізм та відданість справі доктору педагогічних наук, професору, проректору з інноваційних досліджень та європейської інтеграції, Коляді Наталії Миколаївні, яка очолила наукову частину в 2019 році та всього за рік спільної роботи з колективом допомогла значно покращити позиції університету в рейтингу «ТОП-200 Україна 2020».