Новини

Перша Всеукраїнська науково-практична конференція «Професійна педагогічна позиція – ефективна умова формування мотивації культури здорового способу життя в освітньому просторі та профілактика ВІЛ/СНІДу»

19 листопада відбулася Перша Всеукраїнська науково-практична конференція «Професійнапедагогічнапозиціяефективнаумоваформуваннямотиваціїкультури здорового способу життя в освітньомупросторі та профілактика ВІЛ/СНІДу»Зважаючи, на обмеження, що діють в умовах карантину конференція відбувалася в онлайн режимі з використанням платформи Google Meet.  

Мета конференції: надати інформаційну підтримку в питаннях здорового способу життя, об’єктивну інформацію про ВІЛ/СНІД, сформувати практичні навички поведінки в ситуаціях ризику, сформувати у студентів толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих.

Участь у роботі конференції прийняли викладачі та студенти факультету фізичного виховання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, викладачі Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Т. Г. Шевченка, Буковинського державного медичного університету.

Доповідачі надали вичерпну інформацію про інфекції, що передаються статевим шляхом, синдром набутого імунного дефіциту, основні категорії, на які поділяються венеричні захворювання. Особливу увагу звернули на умови та шляхи передавання ВІЛ-інфекцій: статевий, через кров, вертикальний (від матері до дитини). Наголосили, що ВІЛ вражає увесь організм, проте до цього часу не доведена можливість інфікування через піт, сечу, сльози, слину, оскільки кількість вірусних частинок у цих рідинах надзвичайно мала для зараження. Проте найважливіше пам’ятати про профілактику таких небезпечних захворювань. Учасники підкреслили, що необхідно дотримуватися елементарних, але дуже потрібних правил поведінки: здоровий спосіб життя, безпечна статева поведінка, вчасне лікування венеричних хвороб, використання одноразових медичних інструментів. Єдиний спосіб запобігти таким інфекціям — уникати ситуацій, що несуть ризик зараження.

Учасники подали до організаційного комітету тези доповідей, які видано окремим збірником.

Дякуємо за участь у роботі конференції.