Новини

Важка атлетика в УДПУ


Важка атлетика — силовий вид спорту у сучасних Олімпійських іграх, у якому атлет робить спробу підняття якомога більшої ваги штангу (грифу та важкоатлетичних дисків різної ваги). У сучасних Олімпійських іграх змагання з важкої атлетики включають в себе дві вправи — ривок-поштовх та жим.
В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини безпосередньо на факультеті фізичного виховання також були та є студенти, які присвятили себе цьому виду спорту. В нашому університеті є всі відповідні умови для підготовки спортсменів з даного виду спорту:

  1. 2-6 липня 2018 року в місті Кам’янець-Подільському проходив Чемпіонат України з важкої атлетики серед студентів. Вдало стартував на національних змаганнях студент факультету фізичного виховання Марчак Вадим. Змагався Вадим у двоєборстві, вагова категорія 100+5 кг. Сума ваги в поштовху 182 кг та в ривку 138 кг дозволила атлету посісти почесне третє місце на даних змаганнях.
  2. 15-16 грудня 2018 року відбувся Чемпіонат Черкаської області з важкої атлетики. Студент факультету фізичного виховання Вадим Марчак взяв участь у чемпіонаті. Виступаючи в ваговій категорії до 109 кг., показав результат 138 кг. в ривку, в поштовху 181 кг. і став абсолютним чемпіоном Черкаської області. Також Вадим виконав норматив Майстра спорту України.
  3. 13-18 травня 2019 року в місті Чорноморську Одеської області відбувся Чемпіонат України з важкої атлетики серед молоді до 23 років та Всеукраїнський відкритий турнір пам’яті Заслуженого майстра спорту Я. Куценка. В змаганнях взяв участь студент факультету фізичного виховання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Марчак Вадим, який продемонстрував гарну техніку, показавши пристойний результат з сумою двоборства 315 кілограм та посів четверте місце.

Також під час карантину, наші студенти активно тренуються в домашніх умовах, щоб не втрачати фізичну форму.
https://drive.google.com/file/d/1-Y8knnKzGUTnhvJdAThGxIKNX-o216ET/view?usp=sharing