Новини

Багатоповторний жим та досягнення спортсменів УДПУ у даному виді спорту!


Багатоповторний жим – силовий вид спорту, в якому головним завдання є підняття (вижимання) штанги лежачи на горизонтальній лаві від грудей на максимальну кількість повторень. Багатоповторний жим є доволі доступним видом спорту, адже для першочергових тренувань достатньо всього горизонтальної лави для жиму лежачи та штанги.
В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини даний вид спорту є без сумніву популярним завдяки існування на факультеті спортивної школи тренера-викладача Ільченка Сергія Сергійовича – учасника міжнародних змагань, єдиного в Україні, хто виконав норматив «Еліта», Майстер спорту України міжнародного класу.
За останні два роки наші спортсмени з багатоповторного жиму, взяли участь у понад 20 змаганнях різного рівня: Всеукраїнські, Міжнародні Чемпіонати і Кубки та встановили 5 рекордів України.
23-25 листопада 2018 року пройшов Чемпіонат Світу GPA-IPO з пауерліфтингу та окремих вправ, на який з’їхались понад 400 спортсменів з 25 країн, з яких 3 представники Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Спортсмени продемонстрували не одну вдалу спробу встановлення Рекордів України, Європи та Світу. У розділі екстимальний жим студент факультету фізичного виховання Майстер спорту України Сергій Сюренко в номінації штанги 75кг посів І місце серед юніорів. Студент факультету фізичного виховання Майстер спорту України Владислав Мошенський в номінації штанги 100кг посів І місце серед юніорів. Викладач кафедри спортивних дисциплін Майстер спорту України міжнародного класу Сергій Ільченко в номінації штанги 100кг серед чоловіків з великим відривом виборов І місце.

8 грудня 2018 ріку на базі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини пройшов VI Чемпіонат України з багатоповторного жиму. Організаторами цих змагань були факультет фізичного виховання та Федерація багатоповторного жиму України. На змагання з’їхалися 70 кращих спортсменів з різних куточків нашої держави, продемонструвати свою силову витривалість. Команда Черкаської області зайняла І загальнокомандне місце. Представники нашого закладу були неперевершеними у номінації штанги 75 кг студент факультету фізичного виховання Майстер спорту України Сергій Сюренко став кращим серед юніорів; у номінації штанги 125 кг студент факультету фізичного виховання Майстер спорту України Владислав Мошенський посів І місце та встановив новий Рекорд України серед юніорів. Завершив номінацію штанги 125 кг серед чоловіків викладач кафедри спортивних дисциплін Майстер спорту Міжнародного класу, представник Черкаської області федерації багатоповторного жиму України Сергій Ільченко посівши І місце.

16 березня 2019 року в місті Умані пройшов ІІІ – відкритий Чемпіонат Черкаської області UPC з пауерліфтингу та екстремального жиму. На цих змаганнях прийняла участь і збірна команда університету. В розділі екстремальний жим в номінації штанги 55 кг ІІ місце посів Маломуж Максим. В номінації штанги 75 кг І місце виборов Сюренко Сергій. В номінації штанги 100 кг I місце зайняв Сергій Ільченко. В номінації штанги 125 кг Мошенський Владислав посів І місце. В розділі пауерліфтинг Мошенський Владислав в категорії до 110 кг зайняв серед юніорів І місце та став абсолютним Чемпіоном даних змагань.

12-14 квітня 2019 року в місті Києві пройшов Чемпіонат України UPC з пауерліфтингу та окремих вправ. В змаганнях взяли учасників, понад 400 спортсменів, серед  яких два спортсмени університету. Студент факультету фізичного виховання Майстер спорту Сюренко Сергій в розділі екстремальний жим в номінації штанги 55 кг серед юніорів став кращим. Викладач факультету фізичного виховання Майстер спорту Міжнародного класу  Сергій Ільченко в номінації штанги 125 кілограмів встановив новий Рекорд України і став першим спортсменом в Україні хто виконав норматив в комітеті Пауерліфтингу  України  в екстремальному жимі «ЕЛІТА».

16-19 травня 2019 року в історичному місті Луцьк, у одному із найбільших спортивних комплексів України Адреналін Сіті, відбувся 29-тий Чемпіонат Світу з пауерліфтингу та окремих вправ. Дані змагання зібрали 500 найсильніших атлетів, які з’їхалися з 24 країн Світу продемонструвати свої вміння на помості та визначити кращих, серед  яких  два представники університету. В дисципліні багатоповторного жиму Сюренко Сергій зайняв I місце встановивши новий Рекорд України WPA. В жорсткій боротьбі в номінації штанги 125 кг Сергію Ільченку вдалось перемогти своїх суперників, при цьому встановити Рекорд Світу WPA і виконати серед чоловіків в  багатоповторному жимі норматив «Єліта».

14 грудня 2019 року в м. Балта відбувся VII Чемпіонат України з багато повторного жиму. На чемпіонаті були представлені кращі спортсмени з 14 областей України. Участь прийняло понад 70 учасників. Команда Черкаської області прийняла участь у цих змаганнях, у складі яких представники університету. В номінації штанги 55 кг серед юніорів – Голдиш Сергій виконав I розряд. Шевченко Богдан піднявся на третю сходинку п’єтдесталу та виконав норматив кандидата в майстри спорту. Майстер спорту України Сюренко Сергій в номінації штанги 75 кг був кращим. Тренер-викладач майстер спорту України міжнародного класу в номінації штанг 125 кг серед чоловіків Ільченко Сергій подолав вагу 34 повторення встановив новий Рекорд України, який перевищує Рекорд Європи та Світу і зайняв почесне перше місце. Також Сергій Ільченко став абсолютним чемпіоном змагань у номінації штанги 125 кг .