Новини

Період для самопізнання!

Карантинні заходи, спричинені пандемією коронавірусної інфекції COVID-19, внесли корективи у роботу всіх установ країни. Студенти та викладачі потрапили в незвичні для себе умови, адже це активна категорія населення, яка була змушена відірватися від звичного стилю життя. Це накладає відбиток на їхній настрій, думки, поведінку.
«У таких випадках психологи розглядають принцип рефреймінгу – перерамкування ситуації. Час карантину – час напруги, тривоги, а якщо сприйняти це по-іншому, перерамкувати все це, то можна знайти плюси».
Студрада факультету фізичного виховання зібрала добірку ідей, які допоможуть провести вимушені канікули приємно та з користю.

  1. Зайнятися самоосвітою в інтернеті
  2. Бажаєш зайнятися самоосвітою чи навіть освоїти нову професію? Карантин – це нагода більше не відкладати самоосвіту на потім. На щастя, сьогодні в інтернеті існує чимало онлайн-платформ, які безкоштовно надають таку можливість. Тисячі курсів за різними напрямками пропонують як українські, так і закордонні портали, а також – провідні університети світу.

  3. Знайти нове хобі.
  4. Спробуйте озирнутись і помітити те, чого не бачили раніше. Карантин – нагода знайти нове хобі, відчути, чим варто зайнятися. Спробуйте відшукати у собі те, чого раніше не могли розкрити: малюйте, фотографуйте, пишіть вірші, робіть щось власноруч. Для натхнення та переосмислення себе читайте книжки, дивіться фільми, перегляньте старий фотоальбом. Ми робимо багато фотознімків і дуже рідко дивимося світлини, зроблені кілька років тому!

  5. Прочитати нову книгу
  6. У тебе на телефоні або на полиці назбиралися книги, які давно плануєш прочитати? Час настав!

  7. Прогулятися віртуальним музеями
  8. Відвідувати найкращі музеї світу, навіть не виходячи з дому, цілком реально. Адже більшість із них оцифрували десятки тисяч видатних творів зі своїх колекцій. Наприклад, можна вирушити у віртуальний тур по паризькому Лувру, мадридському Прадо, флорентійському Уффіці, нью-йоркському музею Метрополітен та по багатьох інших.

  9. Почати вивчати нову мову
  10. Давно мрієш вивчити польську, іспанську або китайську? А може, хочеш нарешті довести до ума англійську? Чому б не зайнятися цим просто зараз!

  11. Зробити генеральне прибирання
  12. Найкращий спосіб відволіктися від негативних думок і страху перед хворобою – зайнятися прибиранням. Це дозволить забути про негативні новини, трохи відволіктися та з користю провести час.

  13. Зайнятися своєю зовнішністю
  14. У тебе зазвичай не вистачає часу на себе? Саме час це виправити! Почни робити домашні масочки для волосся і та обличчя. Згадай про скраби та патчі, які давно пиляться на поличці у ванній. А ще – уяви себе стилістом: розбери гардероб та викинь те, що вже не плануєш носити. А з решти речей спробуй скласти стильні, неочікувані комплекти.

  15. Зайнятися фітнесом чи йогою
  16. Аби тримати себе у формі, зовсім не обов’язково ходити до спортзалу. Займатися спортом можна і вдома.

  17. Освоїти новий рецепт
  18. Зазвичай увечері хочеться просто полежати і глянути серію улюбленого серіалу, а не годинами стояти біля плити. Але на карантині все по іншому. Вільний час у тебе тепер є, тож чому б не навчитися готувати торт, лазанью або, наприклад, суші?

  19. І нарешті виспатися
  20. У коловороті насичених робочих буднів ми часто мріємо виспатись. Але зазвичай не встигаємо. Тепер така можливість у тебе є. Тож поповнюй дефіцит сну, насолоджуйся життям, і головне – бережіть здоров’я!