Новини

В УНІВЕРСИТЕТІ Є ГАРНІ РЕЗУЛЬТАТИ СПОРТСМЕНІВ ЗІ ЗМІШЕНИХ ЄДИНОБОРСТВ (ММА)


Змішані бойові мистецтва (Mixed Martial Arts, MMA) — вид спорту і категорія бойових мистецтв, що включає в себе різноманітні засоби і способи ведення оборони й нападу в рукопашному бою.
Основу змішаних бойових мистецтв складають класичні види боротьби (греко-римська і вільна боротьба, дзюдо, дзюдзюцу тощо) і класична ударна техніка (бокс та кікбоксинг). На відміну від класичних бойових мистецтв, які в своїй більшості походять із країн Сходу, змішані бойові мистецтва не несуть в собі духовного або релігійного навантаження, віддаючи перевагу спортивно-прикладному аспекту. В Україні до змішаних єдиноборств належать: панкратіон, мікс-файт та фрі-файт.
На факультеті фізичного виховання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини є студенти-спортсмени, які пов’язали себе із цим видом спорту та досягають гарних результатів у спортивній кар’єрі:

2 лютого 2019 року відбувся титульний бій Гран-Прі Кубка Буковеля з фрі-файту, де студент факультету фізичного виховання Майстер спорту України міжнародного класу зі змішаних єдиноборств Руслан Первак здобув дострокову перемогу в третьому раунді та завоював пояс чемпіона. Своїм успіхом спортсмен завдячує тренеру-викладачу факультету фізичного виховання нашого університету – Сергію Руснаку.

24-26 листопада 2019 року у місті Лева відбувався Кубок Західної України зі змішаних єдиноборств, участь у якому взяли 330 учасників, серед яких були студенти факультету фізичного виховання Уманського державного педагогічного університет імені Павла Тичини – Руслан Первак та Дмитро Головченко. Руслан Первак у категорії 70 кг. в двох перших боях здобув достроково перемогу, третій бій наш спортсмен закінчив нокаутом для свого суперника і у фіналі Руслан одноголосно суддівською колегією здобув також перемогу над суперником з Києва. Дмитро Головченко виступав у категорії 65 кг. де також свій перший та третій бої закінчив достроково, другий бій виграв по очкам, у фіналі Дмитро зустрівся зі спортсменом із Луцька, який є Чемпіоном Світу 2019, однак одноголосно судді віддали перевагу нашому спортсмену.

14-16 грудня 2019 року в Київському Національному університеті фізичного виховання і спорту відбувся Чемпіонат України з бразильского джио-джитцу UNC. Участь в якому взяло понад 500 учасників різних вагових категорій та віку, серед яких був студент факультету фізичного виховання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Руслан Первак. Наш спортсмен у ваговій категорії до 74 кг., провів три схватки в яких здобув три перемоги та виборов І місце.

Паралельно в місті Харків проходив Кубок України зі змішених єдиноборств ММА. Студент факультету фізичного виховання Дмитро Головченко взяв участь у цих змаганнях, провівши чотири бої, здобувши всі перемоги у категорії 65.8 кг, завоював І місце змагань.