Новини

Наші студенти – НАШІ ЛЕГКОАТЛЕТИ – наша гордість!


Легка атлетика – це олімпійський вид спорту, до якого належать ходьба, біг, стрибки та метання. Вона є одним з найстародавніших видів спорту (2800 років), та відрізняється своєю багатогранністю та можливістю розвивати всі ділянки тіла і робити їх здоровими й красивими.
На сьогодні в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини користується популярністю такий вид спорту, як легка атлетика. Всі ми добре знаємо висловлювання «Легка атлетика- «королева спорту»», але не всім відомо як важко тренуються наші спортсмени, щоб на високому професійному рівні представити команду нашого університету на міських, обласних та всеукраїнських змаганнях.
Кожному студенту нашого університету надана можливість спробувати себе у даному виді спорту. З метою популяризації легкої атлетики та ведення здорового способу життя, в університеті тренери організовують та проводять змагання «Спартакіада першокурсника з легкої атлетики» (https://ffv.udpu.edu.ua/?p=7316#more-7316), «Легкоатлетичний крос серед студентів» (https://ffv.udpu.edu.ua/?p=7331#more-7331) де найсильніші отримують нагороди та мають можливість взяти участь у змаганнях вищого рівня. Кожного року до складу збірної команди університету з легкої атлетики входять спортсмени які дійсно показують високі спортивні результати.
Підготовкою спортсменів-легкоатлетів до змагань займаються тренери-викладачі – кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри теорії і методики фізичного виховання Осадченко Тетяна Михайлівна та старший викладач кафедри теорії і методики фізичного виховання Комар Володимир Петрович.
Протягом 2019 року збірна команди з легкої атлетики брала участь у змаганнях різного рівня:
у травні команда гідно представила наш університет на змаганнях з легкої атлетики за програмою міських молодіжних спортивних ігор. Спортсмени показали дуже гарні результати та вибороли 23 призових місця (за І місце – 11 нагород, за ІІ місце – 7 нагород, та за ІІІ місце – 5 нагород) (https://ffv.udpu.edu.ua/?p=6902).
У жовтні спортсмени взяли участь у Чемпіонаті міста з легкої атлетики де вибороли 25 призових місць (за І місце – 13 нагород, за ІІ місце – 4 нагороди, та за ІІІ місце – 9 нагород). (https://ffv.udpu.edu.ua/?p=7444#more-7444).
Також у жовтні спортсмени взяли участь у легкоатлетичному кросі в місті Черкаси, де посіли ІІІ місце (https://ffv.udpu.edu.ua/?p=7432).
У грудні університетська збірна команда з легкої атлетики взяла участь у ХVІІ Універсіаді Черкащини серед закладів вищої освіти де стали бронзовими призерами (https://ffv.udpu.edu.ua/?p=7877#more-7877)
Наші студенти – наші спортсмени – наша гордість!